Més de 150 famílies viuen un estiu més amb Llarcau! | Casals d'estiu i colònies 2014

CASALS

Un estiu més, a Llarcau hem participat en el projecte de casals d’estiu de l’Ajuntament de Terrassa. 
Col·laborant en aquest projecte s’aconsegueix transmetre tant a famílies com a infants un gran conjunt de valors cristians i humans mitjançant la manera d’actuar de l’equip de monitors i del projecte educatiu de l’entitat. 
Cal dir que tot això s’aconsegueix sense la necessitat de parlar del transcendent de manera directa a les famílies, ja que no hem  d’oblidar que el Casal no és confessional tot i que els seus monitors són joves de les Parròquies de la Sagrada Família i de Sant Pau.
Enguany el Casal realitzat al col·legi el Vallès ha comptat amb un conjunt de 110 infants d’edats compreses entre 3 i 13 anys dirigits i acompanyats per un equip de 12 monitores/monitors i una directora, d'entre 18 i 25 anys. S’ha de tenir en compte que alhora tenia lloc un altre casal al col·legi Joan Marquès Casals amb 6 monitores/monitors i un director.
La col·laboració i participació d’ambdós casals d'estiu ha estat constant, mostra d’això és tot el conjunt d’activitats que han fet plegats, així com la seva preparació, la qual ha estat totalment conjunta.


COLÒNIES

Per quart any consecutiu des de la parròquia de la Sagrada Família, conjuntament amb la parròquia de Sant Pau, s’han realitzat les colònies urbanes. Aquest any els infants, han pogut formar part d’una associació que ajuda als altres, on hem treballat diversos valors com la senzillesa o l’honestedat. Aquest any, de nou, hem comptat amb les instal·lacions de la Llar de La Sagrada Família i una de les nits hem dormit al centre de Barcelona a la parròquia de Sant Jaume. 
S’han dut a terme diferents activitats com una excursió a les mines de Cercs i al parc de l’agulla de Manresa, hem pogut gaudir d’una visita a les àvies de diferents residències de Terrassa, a més d’una gimcana cultural pel barri gòtic de Barcelona. 
També, en arribar, hem compartit la missa de 21 h amb la resta de la comunitat a la parròquia de la Sagrada Família. 
Enguany hem comptat amb la participació de més de 50 infants de famílies de les dues parròquies i de 9 monitores i monitors d'entre 18-21 anys. Hem comptat amb l’ajuda d’alguns dels adolescents, joves i matrimonis que formen part de la pastoral de la parròquia.
RUTA

Aquest any els joves hem canviat de format en la Ruta Juvenil i ens hem adherit al pelegrinatge organitzat per la nostra diòcesi a Santiago de Compostela.
Enguany hem comptat amb la participació de 55 persones entre joves, monitores/monitors i preveres de les Parròquies de Sant Pau i Sagrada Família que ens hem desplaçat en autocar fins a Arzúa on hem començar la nostra caminada per acabar a Santiago juntament amb tots els joves de la Diòcesi i acompanyades i acompanyats pel nostre Bisbe.
Durant aquests 5 dies s'han realitzat diferents activitats per terres gallegues, assistint a la Missa del Peregrino amb la presència del nostre Bisbe, Josep Àngel Saiz Meneses i una posterior recepció per part del Arquebisbe de Santiago Julián Barrio Barrio.

 

Entrades populars d'aquest blog

Campus Christ: L'aventura comença

Arranquen els casals d'estiu 2020!

Viatgem al País de Mai Més! | Casals d'estiu 2020